Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Emésztésre és vírusok ellen : kurkuma
  2024-03-06 23:45:10, szerda
 
 



Jót tesz az emésztésnek és a vírusok ellen is véd: kurkuma
két kurkumás-sárgarépás elixír megfázás és influenza ellen

A kurkuma Indiában az egyik legnépszerűbb fűszernek számít. Nemcsak az ételeik ízesítésére használják, nemcsak sokféle indiai desszert remek ízesítőjeként szolgál ez a fűszer, amelyet egyébként a fűszerek királynőjeként is emlegetnek, hanem a gyógyászati tulajdonságait és hatásait is kihasználják. Már évezredek óta fogyasztják rendszeresen. Mutatjuk is, hogy Indiában mi mindenre használják ezt a különleges ízvilágú fűszert!

A kurkuma egyik legjelentősebb hatása, hogy nagyon hatékony a gyulladás csökkentésében. Az ájurvédikus orvoslásban nemcsak a testben kialakult gyulladás esetén vetik be ezt a fűszert, hanem hisznek abban is, hogy az ízületi gyulladást is gyógyítja, még ha nem is szó szerint kell ezt értenünk. Annyi azonban bizonyos, hogy a kurkuma rendszeres fogyasztása csökkenti a tünetek fellángolásának az esélyét azoknál a személyeknél, akik ízületi gyulladásban szenvednek.

A kurkuma bioaktív vegyülete annyira hatékony a gyulladás csökkentésében, hogy nemcsak ízületi gyulladás esetén vetik be az indiaiak, hanem gyomor- és bélrendszeri gyulladásokat és még gyomorfekélyt is orvosolnak ennek a fűszernek a segítségével.

A kurkumin nevű vegyület gyulladáscsökkentő hatása miatt nagyon pozitívan hat az emésztésre is. Olyan emésztési zavarok esetén használhatjuk, mint fokozott bélgázképződés, puffadás, de a gyulladásos bélbetegségeket is nagyon eredményesen kezeli ez a fűszer.

A kurkumának nagy a szerepe a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében, ezzel pedig sokat javul a szív egészsége, illetve jelentősen lecsökkenhet a szív- és érrendszeri betegségek esélye, akár még a szívroham kockázata is csökken.

A kurkuma egyik aktív összetevője a kurkumin, amely nagyon eredményes a vércukorszint csökkentésében. Ez a folyamat nemcsak a cukorbetegség megelőzését segíti elő, hanem a 2-es típusú cukorbetegek szövődményeinek elkerülését is.

Mivel antioxidáns hatással rendelkezik, így nagyon hatékony a szabad gyökök semlegesítésében is.

A kurkumin fokozni tudja az antitestválaszokat a szervezetben, azaz segíti a szervezetet a vírusokra adott válaszok kialakításában. Emiatt és gyulladáscsökkentő hatása miatt is nagy szerepe van az immunrendszer fokozásában.

A téli megfázás ellen két remek turmixitalt is készíthetünk belőle, mutatjuk a recepteket!

Gyömbéres-kurkumás sárgarépa-elixír hozzávalói:
2 sárgarépa,
1 alma,
2 evőkanál reszelt gyömbér,
fél citrom,
1/4 teáskanál kurkumapor,
1/4 teáskanál őrölt fekete bors,
1/4 teáskanál Cayenne-bors,
3 csésze víz,
méz.

Elkészítése:
Szeleteljük fel a sárgarépát és az almát, majd tegyük a turmixgépbe, mint ahogy a citromlevet és a fűszereket, illetve vizet is. Pépesítés után öntsük egy kancsóba, majd a nap folyamán igyuk meg. Remek vírusellenes hatásokkal rendelkezik.

Narancsos-kurkumás-sárgarépás ital hozzávalói:
3 sárgarépa,
1 narancs,
egy nagyobb ujjnyi gyömbér lereszelve,
1/2 teáskanál kurkuma.

Elkészítése:
Daraboljuk fel a sárgarépát, a narancsot hámozzuk meg, és a narancscikkelyeket, illetve a sárgarépát tegyük a turmixgépbe. Adjuk hozzá a gyömbért és a kurkumát, illetve a vizet is. Turmixoljuk le és már fogyaszthatjuk is. Ez az elixír megfázás és influenza esetén is nagyon hatékony.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: semlegesítésében, koleszterinszint, szövődményeinek, bélbetegségeket, fellángolásának, csökkentésében, királynőjeként, legjelentősebb, tulajdonságait, bélgázképződés, fogyaszthatjuk, kialakításában, cukorbetegség, ízesítőjeként, gyomorfekélyt, immunrendszer, használhatjuk, gyulladásokat, legnépszerűbb, vércukorszint, vírusellenes, személyeknél, szervezetben, gyulladásban, segítségével, rendszeresen, cukorbetegek, eredményesen, készíthetünk, kihasználják, lecsökkenhet, bélrendszeri, antioxidáns, citromlevet, turmixgépbe, szervezetet, vírusok ellen, kurkuma Indiában, egyik legnépszerűbb, ételeik ízesítésére, fűszerek királynőjeként, gyógyászati tulajdonságait, különleges ízvilágú, kurkuma egyik, gyulladás csökkentésében, ájurvédikus orvoslásban, testben kialakult, ízületi gyulladást, kurkuma rendszeres, tünetek fellángolásának, esélyét azoknál, kurkuma bioaktív,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyi telefonál  Akarat  Próbálj meg ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png fotel  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  képre írva  Nem méltó hozzád  Tavaszi kép  Png lepke  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Radikális szeretet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Reggel van  Png lepke  Egy maradéktalanul uralt világ  Sokan azt tartják  Kerüld el az evangélium örömén...  Png ház  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Facebookon kaptam  A másik dolog,  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Erdőn  Png csokor  Nem méltó hozzád  Albert Einsteinről  Leonardo da Vinci gondolata  A másik dolog,  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png virág  Őrizkednünk kell...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Leonardo da Vinci gondolata  Őrizkednünk kell...  Egy hatékony szolga  210 éve született a SZÓZAT meg...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Elköszönt  Őrizkednünk kell...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
vírusok ellen, kurkuma Indiában, egyik legnépszerűbb, ételeik ízesítésére, fűszerek királynőjeként, gyógyászati tulajdonságait, különleges ízvilágú, kurkuma egyik, gyulladás csökkentésében, ájurvédikus orvoslásban, testben kialakult, ízületi gyulladást, kurkuma rendszeres, tünetek fellángolásának, esélyét azoknál, kurkuma bioaktív, kurkumin nevű, gyulladásos bélbetegségeket, kurkumának nagy, koleszterinszint csökkentésében, szív egészsége, szívroham kockázata, vércukorszint csökkentésében, folyamat nemcsak, cukorbetegség megelőzését, 2-es típusú, szabad gyökök, kurkumin fokozni, vírusokra adott, immunrendszer fokozásában, téli megfázás, nagyobb ujjnyi, narancsot hámozzuk, sárgarépát tegyük, elixír megfázás, semlegesítésében, koleszterinszint, szövődményeinek, bélbetegségeket, fellángolásának, csökkentésében, királynőjeként, legjelentősebb, tulajdonságait, bélgázképződés, fogyaszthatjuk, kialakításában, cukorbetegség, ízesítőjeként, gyomorfekélyt, immunrendszer, használhatjuk, gyulladásokat, legnépszerűbb, vércukorszint, vírusellenes, személyeknél, szervezetben, gyulladásban, segítségével, rendszeresen, cukorbetegek, eredményesen, készíthetünk, kihasználják, lecsökkenhet, bélrendszeri, antioxidáns, citromlevet, turmixgépbe, szervezetet, fogyasztják, rendelkezik, elkerülését, gyógyászati, orvoslásban, érrendszeri, ájurvédikus, turmixitalt, turmixoljuk, összetevője, emésztésnek, ízesítésére, elkészítése, gyulladásos, megelőzését, fogyasztása, fokozásában, szeleteljük, hatásokkal, hozzávalói, sárgarépás, gyulladást, rendszeres, sárgarépát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.